De website van Woongoed Middelburg maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.       Ik accepteer het gebruik van cookies

Samenwerking / Links

Hieronder vindt u een lijst met organisaties in de regio die hulp kunnen bieden bij verschillende zaken zoals de (financiële) administratie, onderhoud in en om het huis, verhuizen en sociale contacten.

 

Huurdersvereniging Middelburg

De huurdersvereniging Middelburg (HVM) behartigt de belangen van alle huurders en woningzoekenden in Middelburg e.o. Zowel van woningcorporaties als particuliere verhuurders.

 

Buurtbemiddeling Walcheren

Buurtbemiddeling bemiddelt bij ruzies of conflicten en gaat samen met u actief op zoek naar een werkbare oplossing voor alle partijen.

 

Porthos

Wanneer u ondersteuning nodig heeft om mee te kunnen doen in het ‘gewone leven’, kunt u terecht bij Porthos. Porthos kijkt samen met u naar uw situatie en naar manieren om die te verbeteren. Bijvoorbeeld door u te helpen om uw familie en vrienden in te schakelen. Of door u in contact te brengen met organisaties die u kunnen helpen.

 

Stichting Welzijn Middelburg (SWM)

De Stichting Welzijn Middelburg (SWM) is een welzijnsorganisatie die sociale, culturele en educatieve activiteiten organiseert voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen in de gemeente Middelburg.

 

Leger des Heils

Ambulante woonbegeleiding(zorg aan huis) aan cliënten vanaf 18 jaar die, om zelfstandig te kunnen wonen, op bepaalde gebieden professionele ondersteuning nodig hebben.

Daarnaast is er elke donderdag van 09.30 - 12.30 uur de gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken. Tussen de middag is er de gelegenheid om een kopje soep en een broodje te eten.

 

Woonherkansen (initiatief van Emergis en GGZ Zeeland)

Woon(her)kansen Walcheren helpt mensen die tijdelijk begeleiding nodig hebben bij het wonen.

 

Orionis

Orionis Walcheren geeft bijzondere aandacht aan de toeleiding naar betaald werk van mensen met een uitkering en voor andere niet werkende inwoners van Walcheren die (weer) een baan zoeken. Dit gebeurt door middel van een arbeidstoeleidingstraject dat kan bestaan uit bemiddeling naar werk en opdoen van werkervaring.

Daarnaast biedt Orionis ook hulp aan mensen in financiële nood. Samen met u kijkt Orionis hoe u zelf uw schulden kunt regelen en/of wat daarvoor nodig is.

 

Stichting Present Walcheren

Stichting Present Walcheren (SPW) is een stichting die de schakel wil zijn tussen mensen die een ander willen helpen en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. 

 

Humanitas Zeeland

Humanitas is een vrijwilligersorganisatie die zich met verschillende projecten inzet voor een samenleving waarin mensen actief vormgeven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid voor samenleven met elkaar.

 

De formulierenbrigade

De medewerkers van De Formulierenbrigade bieden uitkomst bij het invullen van formulieren en kijken samen met u naar de regelingen en voorzieningen waar u recht op hebt. Gratis en voor niets!

Op de volgende dagen is er inloopspreekuur van De Formulierenbrigade:

  • maandag 09:00 tot 12:00 uur in Porthos, Sint Sebastiaanstraat 12
  • dinsdag van 09.00 tot 11.00 uur in het Grand Café van Buitenrust, Buitenruststraat 221 (ingang bewonersplein)
  • woensdag van 09:00 tot 12:00 uur in Porthos
  • donderdag van 13:30 tot 16:00 uur in Porthos

De Formulierenbrigade heeft in juli en augustus alleen spreekuur op maandag. 

Een bezoek bij u thuis is ook mogelijk; voor een afspraak kunt u bellen naar telefoonnummer 0118-751400.

 

Stichting Klussendienst Middengebied (Snuffelhoek)

De Stichting Klussendienst Middengebied (Snuffelhoek) is een organisatie die mensen een helpende hand wil bieden. Naast een kringloopwinkel is er een klussendienst die voor u klein tuinonderhoud en klussen in de woning kan uitvoeren. Ook helpen zij met verhuizingen. Zij maken gebruik van een speciaal tarief gebaseerd op uw inkomen.

 

Zorgruim

Zorgruim is een facilitair bedrijf dat ondersteuning biedt bij verhuizing of leegruiming. De dienstverlening richt zich met name op senioren, alleenstaanden, gehandicapten en nabestaanden. Ze verzorgen voor u de verhuizing, tijdelijk opslag, schoonmaak enz. tegen een marktconforme prijs.